اردوها با اهداف آموزشی و تفریحی برگزار می شوند و شرکت در آنها مزایایی دارد که نکاتی را در این باره مطالعه می کنیم.
در تمامی کشورهای پیشرفته برای آموزش کودکان در اوقات فراغتشان برنامه ریزی دقیق انجام می شود. اگر کودکان پس از اتمام مدرسه اوقات خود را تنها به تفرح بگذرانند از محیط مدرسه دور شده و آموزش در سال جدید تحصیلی برایشان دشوار می شود. بنابر این اردوهای تابستانه می تواند در این زمینه یاری رسان باشد.
با توجه به استفاده از محیط های باز و با امکانات جدید و آشنایی با عناصر طبیعت اردو می تواند زمینه خلاقیت و نوآوری کودکان را فراهم کند و آنها دور از محیط بسته کلاس می توانند ایده های خود را عنوان و اجرا کنند.
سرفصل بسیاری از دروس می تواند خارج از محیط مدرسه تدریس شود. دروسی مانند حرفه و فن و علوم را می تواند در طبیعت یا در کارگاهها در قالب اردوهای یک روزه برگزار نمود و سکون و یکنواختی محیط کلاس را از بین برد.
کودکان در کنار یکدیگر و زیر نظر مربیان می توانند مهارت های اجتماعی را در اردوها، به خصوص اردوهایی که مدت زمان طولانی تری دارند تمرین کنند و مسلما اگر به خوبی راهنمایی شوند می توانند مهارت های لازم را به خوبی بیاموزند.
کودکان در محیط باز می توانند به ورزش و تحرک بپردازند و این کار به رشد جسمانی و روحیه آنها کمک می کند.
کودکان در کنار یکدیگر می آموزند که نوع رفتار درست با همسالان چگونه است و روابط اجتماعی صحیح را تمرین می کنند. تحقیقات نشان داده اند که بالا رفتن هوش هیجانی بر موفقیت تحصیلی دانش آموز نیز تاثیر مثبت داشته است.
اردو می تواند تفریحی، علمی یا ترکیبی از هر دو باشد. اگر هدف مشخص باشد والدین نیز بهتر در جریان ضرورت انجام اردو قرار می گیرند و کارکنان مدرسه نیز بهتر می توانند امکانات لازم را مهیا کنند.
محلی که قرار است اردو در آن انجام شود از قبل معرفی شود تا دانش آموزان آگاه باشند با چه نوع طبیعت و محل های دیدنی روبرو خواهند شد.